четвъртък, 31 май 2012 г.

Бойко Борисов възражда Нефтохимик


Бойко Борисов възражда Нефтохимик




Министър-председателят Бойко Борисов се ангажира с проблемите на футболния клуб Нефтохимик (Бургас), след като изслуша представители на фенклуба по време на днешното си посещение в морския град. Борисов присъства днес на откриването на регионалната станция на БНР, който ще носи името Радио "Бургас" и започва с 12-часова програма за града и Южното Черноморие.


Феновете на зеления клуб го изчакаха пред сградата на радиото и го помолиха за съдействие по проблемите им. Те поискаха тимът да се върне за мачовете си на стадион Лазур, известен преди 10 години като стадион Нефтохимик. Отделно от това, запалянковците настояваха и за съдействие за фирма-партньор, която да подпомогне Нефтохимик.

"Шейховете, един от най-прогресиращите клубове в края на 20-и век, сега завършиха на 3-о място в Източната Б група и се разминаха с промоция в елита. Кметът на Бургас Димитър Николов също беше на откриването и се присъедини към импровизирания разговор между запалянковците и премиера.

Той обясни, че стадион Лазур в момента е собственост на инвестиционна компания на Митко Събев, президент на другия отбор в града Черноморец. Общината обаче се ангажира да плаща наема на Нефтохимик за домакинските мачове, ако се стигне до договор. Бойко Борисов поиска да бъде уредена среща по този въпрос с Митко Събев.

Освен това, Борисов се ангажира да намери спонсор на Нефтохимик, както и общината да увеличи субсидията за клуба. До момента Нефтохимик играе на стадиона в квартал Долно Езерово, който има лиценз за Б група.

Вчера пък досегашния инвеститор в Нефтохимик Валентин Каравълчев обяви, че чужденец се е свързал с него и е поискал повече подробности, както и изявил желание да купи клуба. Каравълчев обаче каза, че единствено е провел телефонни разговори с този човек и не го познава лично все още.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Krasiko Sport

Krasiko Sport
Sposnored